Tobias Öd
Advokat, Partner

Hovslagargatan 5B, 111 48 Stockholm

   
Översikt

Tobias är verksam inom företagsförvärv, bolagsrätt, kommersiella avtal och arbetsrätt. Tobias har lång erfarenhet av komplexa företagsförvärv och omfattande kapitalanskaffningsprocesser. Tobias tillhandahåller dessutom löpande bolagsrättslig, avtalsrättslig och arbetsrättslig rådgivning till klienter som befinner sig i komplexa situationer och miljöer.

 


Tobias företräder regelbundet köpare, säljare, investerare och grundare i samband med förvärv och investeringar i svenska bolag. Tobias agerar strategisk rådgivare genom hela M&A-processen, från planeringsfas och genomförande av due diligence till slutförhandling av komplexa transaktionsavtal. Tobias har också lång erfarenhet av att företräda aktieägarkonstellationer vid utköpsdiskussioner och i konfliktliknande situationer. Tobias företräder dessutom regelbundet klientbolag vid större avtalsförhandlingar och i samband med arbetsrättsliga omstruktureringar.

Se allt
Erfarenhet

Erfarenhet

 • Representerat säljarna vid Elektroskandias majoritetsförvärv av Aprilice AB, en av de ledande solenergiplattformarna i Nordeuropa med 1.1 miljarder kronor i omsättning (2022).
 • Representerat HIAB AB – en del av Cargotec – vid dess förvärv av Olsberg Hydraulics AB och Olsberg Electronics AB. Olsbergs designar, tillverkar och levererar hydraulventiler och fjärrstyrningar som används för att manövrera lastbilsmonterade kranar och skogskranar.
 • Representerat Precis Digital, en ledande digital marknadsföringsbyrå med stark närvaro i Norden och Storbritannien, i samband med en investering från Nalka Invest och i samband med Precis Digitals cross-border förvärv av den digitala marknadsföringsbyrån Bannerboy med dotterbolag i Storbritannien, Nederländerna och USA.
 • Representerat Billhop AB i samband med investeringar från bl.a. EQT Ventures och Element Ventures. Billhop gör det möjligt för företag och privatpersoner att betala räkningar med kreditkort.
 • Representerat Plick AB i samband med en investering från Schibsted. Plick erbjuder en marknadsplats och app för att köpa och sälja second hand-kläder och accessoarer.
 • Representerat säljarna i samband med Sorteras förvärv av Circla Recycling AB, en stark aktör inom återvinning.
 • Representerat säljarna i samband med försäljning av Lägenhetsbyte Sverige AB till Bragnum Invest.
 • Representerat Pixelgen Technologies AB i samband med investeringar från Industrifonden och Navigare Ventures. Pixelgen Technologies AB utvecklar teknologi, produkter, programvaror och tjänster för analys av biologiska prover med hjälp av nukleinsyrakodade pixlar som kan generera virtuella bilder av prov.
 • Representerat säljarna i samband med Abry Partners portföljbolag Confirma Softwares förvärv av Dokumera AB.
 • Representerat A Retro Tale AB I samband med en investering från H&M Group Ventures. A Retro Tale är en onlinebutik baserad i Stockholm. Affärsidéen är second hand- och vintage-accessoarer från världens mest exklusiva och berömda modehus.
 • Representerat säljarna i samband med IT-bolaget Dizparcs majoritetsförvärv av digitalbyrån Esatto AB.
 • Representerat säljarna i samband med Exsitecs förvärv av Zedcom AB och Zedcom ISP AB som erbjuder tjänster inom affärssystem (visma.net), serverdrift, samt helhetslösningar inom IT-och telefoni.
 • Representerat Botnia Hydrogen AB i samband med en investering till vätgasanläggningar från Metacon AB (publ), franska Lhyfe S.A och Skoogs Energi AB.
Se allt
Aktuellt
Verksamhetsområden
Utbildning

Utbildning

Stockholms universitet, Jur.kand. (2013)

Yrkeserfarenhet

Yrkeserfarenhet

Kilpatrick Townsend & Stockton Advokat KB (2017 – )

Setterwalls Advokatbyrå, Biträdande jurist (2013 – 2017)

Setterwalls Advokatbyrå, Sommarnotarie (2011)

Advokatsamfundet

Advokatsamfundet

Advokat (2016)

Publikationer

Publikationer

International Securities Law Handbook, medförfattare till det svenska avsnittet, Wolters Kluwer (2014)